Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
 

Garnalen Informatie

 
Image

Vannamei Garnalen

(Litopenaeus vannamei)
[Gekweekt]

Textuur:
Stevig, mild en zoete smaak.

Kenmerken:
Bekend als whiteleg shrimp, het wordt vaak gekweekt en veel gebruikt in de wereldkeuken. Het heeft een veelzijdige smaak en wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten. De garnaal is stevig van textuur en mild van smaak.

Oogsttijd:
Het hele jaar door, met piekseizoenen die variëren per kweekgebied.

Image

Black Tiger Garnalen

(Penaeus monodon)
[Gekweekt / Wildgevangen]

Textuur:
Stevig en vlezig met een milde, zoete smaak.

Kenmerken:
Groter van formaat met kenmerkende zwarte strepen op hun schalen, ze worden vaak gekweekt. Gewaardeerd om hun robuuste grootte, ze worden vaak gebruikt in gerechten die een visueel opvallende presentatie vereisen. Het vlees is stevig en krokant van textuur.

Oogsttijd:
April tot en met december zijn de piekseizoenen.

Image

Fresh Water Garnalen

(Macrobrachium rosenbergii)
[Gekweekt]

Textuur:
Delicate en lichtzoete smaak.

Kenmerken:
Ook bekend als reuzeriviergarnaal, ze zijn meestal groter en worden gekweekt in zoetwateromgevingen. Onderscheiden door hun grootte en unieke kweekomstandigheden, deze garnalen hebben smaakvol en sappig vlees.

Oogsttijd:
September tot en met maart zijn de piekseizoenen.

Image

Argentinian Red Garnalen

(Pleoticus muelleri)
[Wildgevangen]

Textuur:
Delicaat, zoet en sappig.

Kenmerken:
Wildgevangen in de diepe wateren van de oostelijke Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, deze garnalen staan bekend om hun dieprode kleur. Ze zijn zeer gewild vanwege hun intense smaak en opvallende uiterlijk.

Oogsttijd:
Zee bevroren: Voornamelijk tussen juni en november. Land bevroren: Oktober tot en met maart.

Image

Carabinero Garnalen

(Aristaeopsis edwardsiana)
[Wildgevangen]

Textuur:
Rijk, stevig en lichtzoet.

Kenmerken:
Wildgevangen in de diepe wateren van de oostelijke Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, deze garnalen staan bekend om hun dieprode kleur. Ze zijn zeer gewild vanwege hun intense smaak en opvallende uiterlijk.

Oogsttijd:
Het hele jaar door, met piekseizoenen.


Extra informatie


Frozen vs Real count

Frozen count: De garnalen worden ingevroren, inclusief het glazingspercentage, geteld per 454 gram of kilogram.

Real count: De garnalen worden geteld zonder glazuur, per 454 gram of kilogram. Het glazingspercentage wordt daarna toegevoegd. Werkelijk getelde garnalen zijn groter en zwaarder dan bevroren getelde garnalen.


Glazering

Garnalen worden beschermd met een laagje ijs dat tijdens de productie wordt ingevroren. Zonder dit laagje zouden garnalen binnen enkele weken uitdrogen en vriesbrand krijgen.


Maten

Voor garnalen met kop wordt de grootte gemeten door het aantal stuks per kilogram, bijvoorbeeld 16/20 betekent 16 tot 20 stuks per kilogram.

Voor garnalen zonder kop wordt de grootte aangegeven door het aantal stuks per pond (454 gram), bijvoorbeeld 16/20 per pond betekent 16 tot 20 stuks per 454 gram.


Bevroren

I.Q.F. (Individueel Snel Bevroren): Apart van elkaar verpakt, dit geldt voor alle garnalen behalve de HOSO en Bodypeel variëteiten.

Semi I.Q.F.: De HOSO en Bodypeel garnalen worden ingevroren in een laag met water en worden daarom niet afzonderlijk ingevroren.

Blok gevroren: Dit zijn garnalen die in blokken zijn ingevroren.


Termen

Term Betekenis (EN) Betekenis (NL)
[HOSO] Head On Shell On hele garnaal met kop en schil
[HLSO] Headless Shell On garnaal zonder kop
[HOTO BP] Head On Tail On Body Peel garnaal met kop en staart, maar het lichaam is gepeld en ontdaan van de huid
[HLSO EZP] Headless Shell On Easy Peel garnaal zonder kop, met een mes langs de rug gesneden, de dikke darm is verwijderd
[PDTO] Peeled and Deveined Tail On garnaal gepeld en ontdaan van ingewanden met staart
[CPDTO] Cooked Peeled Deveined Tail On garnaal gekookt, gepeld en ontdaan van ingewanden met staart
[CPUD] Cooked Peeled Undeveined garnaal gekookt, geschild en ongepeld
[P&D] Peeled and Deveined garnaal geschild en ontdaan van ingewanden
[CPD] Cooked Peeled and Deveined garnaal gekookt, geschild en ontdaan van ingewanden
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image